FAQ

FAQ

Waarom is het zo goedkoop?
Omdat we over een schat aan ervaring in de modewereld beschikken, werken onze wereldwijde contacten de hele dag voor ons!

Hoe kan ik de status van mijn bestelling controleren?
Zodra uw bestelling is geplaatst, wordt uw eerste e-mailbevestiging bijgewerkt. U ontvangt ook een aparte verzendbevestiging per e-mail met dezelfde informatie. Als u een geregistreerd lid bent, kunt u ook "Mijn account" selecteren en uw bestelstatus bekijken op het tabblad "Bestelgeschiedenis".

Accepteert u retouren en uitwisselingen?
Ja! Artikelen kunnen worden geretourneerd voor terugbetaling of omruiling zolang aan de volgende voorwaarden is voldaan: het is binnen 30 dagen na de datum van verzending (retourverpakking moet als zodanig worden gemarkeerd) de goederen worden op geen enkele manier gedragen, gewassen of gewijzigd.

Als ze me niet passen, kan ik het dan retourneren?
natuurlijk kan. We staan ​​u toe om items te retourneren die u niet wenst te behouden en om in dit geval een terugbetaling van 100% te garanderen.

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen nadat ik een bestelling heb geplaatst?
Soms moet je je bestelling wijzigen. Zodra we uw bestelling hebben bevestigd, kunnen we niets wijzigen of toevoegen zonder de bestelling te annuleren. Alle artikelen die door de bestelling worden verwerkt, worden ingevoerd in onze voorraadbeheerdatabase en kunnen niet worden gewijzigd nadat de bestelling is bevestigd.

Hoe een bestelling te retourneren?
U kunt contact met ons opnemen en onze klantenservice zal u helpen bij het terugbetalen. Raadpleeg de pagina voor het uitwisselen en retourneren van beleid.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Om uw bestelling te volgen, gaat u naar de Query-website en voert u uw bestelnummer en postcode in. U kunt dan al uw bestel- en verzendgegevens bekijken.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?
We verpakken en verzenden uw bestelling zo snel mogelijk. Bestellingen moeten vóór verzending worden geverifieerd en goedgekeurd en het kan enkele dagen duren om ze te voltooien. Houd er rekening mee dat we niet verzenden op zaterdag, zondag of feestdagen. Hoewel we ons best zullen doen om ervoor te zorgen dat uw bestelling op tijd wordt geleverd, zijn we niet in staat om de vertragingen te beheersen die worden veroorzaakt door natuurlijke factoren zoals slecht weer, stakingen, vakanties, onderbrekingen van de service, enz.

Hoe veilig is uw website?
We gebruiken de nieuwste beveiligingstechnologie om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Wanneer u uw persoonlijke gegevens invoert op de betaalpagina, wordt u naar een beveiligde website gebracht (met behulp van een SSL-certificaat). De meeste browsers geven een klein hangslotsymbool in uw browser weer om u veilig te houden. Sommige besturingssystemen geven een bericht weer dat aangeeft dat u een beveiligde website bezoekt. Als u het beveiligde gedeelte van uw site op enig moment verlaat, kan het besturingssysteem u waarschuwen dat u het beveiligde gedeelte van de site verlaat. U wordt gevraagd of u deze herinnering in toekomstige situaties wilt annuleren.

Met wie moet ik contact opnemen als er een probleem is met mijn bestelling?
We ondersteunen onze producten en onze klantenservicetoezeggingen. Neem daarom contact op met onze klantenservice via e-mail als u vragen hebt of hulp bij uw bestelling nodig hebt.